Elkjøps guider og artiklerMobil og GPS: Guider og artiklerSmarttelefon: Guider og artiklerGuide: De beste kameramobilene og appene til bilderedigering

De beste kameramobilene og appene til bilderedigering
Det beste kameraet er det du alltid har med deg, sies det blant fotografer. Det har nok aldri vært mer sant enn i dag. Med en god kameramobil har du alltid et kamera for hånden. Når du ser søte dyr, flotte solnedganger, lekker mat eller fantastiske stunts i søkeren – hvilket smarttelefonkamera yter så bildet størst rettferdighet? Her presenterer vi kameramobilene fra Samsung, Apple og Google som har klart seg best i test.
Ønsker du en utfyllende test av et mobilkamera, kan du lese om det hos DxO Mark, en uavhengig side som spesialiserer seg i kameratester.

Det viktigste er helhetsinntrykket
Tidligere var gjerne megapiksler den sentrale faktor ved valg av mobilkamera. I dag betyr det langt mindre. Nå ligger forskjellen i spesifikasjoner som er litt vanskeligere å ha oversikt over.
- Blender og sensor: En viktig faktor er størrelsen på blenderåpning og hvor god bildesensoren er. Denne kombinasjonen avgjør hvor godt lyset blir fanget opp – og uten lys, intet bildet.
- Bildeprosessor: Den sørger for å omvandle informasjon fra sensoren til det vi ser på skjermen. Prosessoren i de fleste nye, high end-mobilen har i dag separate grafiske prosessorer som lynraskt bearbeider bilder og video uten å gjøre bruken av andre apper treigere.
- Flash (eller blits): Her må vi huske hvor lite lys det er i svært mange situasjoner, både innendørs og om natten. Ofte vil det være blitsen som avgjør om du kommer hjem med et brukbart bilde eller ikke.
Kort sagt: Bruk mindre tid på å studere enkeltspesifikasjoner og mer tid på helhetsinntrykket.
De beste kameratelefonene
De beste appene for bilderedigering:

Kjøp en av de tre mobilene fra sammenligningen
Ikke glem mobilforsikring – denne dekker mer enn garantien på telefonen!
Hvis du velger iPhone, har vi en skreddersydd versjon: Mobilforsikring med AppleCare Services.