Elkjøps guider og artiklerKjøkkenapparater: Guider og artiklerMatlaging: Guider og artikler Dette skal du tenke på når du velger stekepanne
Dette skal du tenke på når du velger stekepanne
Det er mye morsommere å lage mat med riktig utstyr, og stekepanner er ikke noe unntak. Det finnes selvsagt ulike panner til ulike oppgaver. Vi har spurt kokken om hvilke panner som brukes til hva.
Moderne stekepanner er ganske avanserte saker. De bygges opp i ulike materialer, lages med ulik form, og ikke minst finnes det ulike typer belegg. Alt for at det skal bli litt lettere for deg å lykkes på kjøkkenet. Her gir vi deg oversikt over de ulike typene.
Praktisk med non stick
Vi starter med å se nærmere på det som kalles slippbelegg eller non stick-belegg. Bjørn Erik Vangen er kokk, og har mange års erfaring med å tilberede sjømat. Han ser særlig fordelen med slippbelegg når fisken skal stekes perfekt.
– Når jeg steker fisk er en stekepanne med slippbelegg overlegen, forklarer han. Da er det lett å få en sprø stekeskorpe uten å være redd for at fisken setter seg fast i pannen. Dessuten er det praktisk at pannen kan vaskes godt med såpe. Da avsetter den ikke lukt og smak til det neste jeg skal steke, sier Bjørn Erik Vangen.

Mange slags belegg
Teflonbelegg har vi vært vant til i mange år, men det finnes flere typer på markedet, med litt ulike egenskaper. Fordelen med teflon, eller andre panner i polytetrafluoreten (PTFE), er at de har svært gode slippegenskaper. Sjekk hvor mange lag med belegg pannen har, for det vil si noe om hvor mye det vil tåle.

Stekepanne med tykk eller tynn bunn?
Det neste du bør tenke på er om du vil ha en panne med tykk eller tynn bunn.
Vi hjelper deg
Hos Elkjøp finner du selgere som er eksperter på kjøkkenutstyr. Vi hjelper deg med å finne frem blant alle de ulike stekepannene, og gir deg tips til hvordan du kan bruke dem på smarteste måte. Husk også at du kan snakke med en Live Shopper om du handler på nett. Se etter Live Shopping-ikonet neste gang du handler.