
1. Hva skal projektoren brukes til?
Miniguide til lysstyrkenivåer:
2. Hvilken teknologi skal jeg velge?

Lampen og dens levetid
En DLP- eller LCD-projektor kan enten få lyset fra en LED-lampe eller en vanlig konvensjonell buelampe, som for tiden brukes i de fleste projektorer. LED-lampe brukes mer eller mindre kun i de minste portable projektorene, og varer ofte lenger enn produktet de sitter i. En LED-lampe trenger ikke like mye kjøling. Dette gjør at LED er godt egnet til for eksempel små møter. Du slipper også å bære tungt. De trenger heller nesten ingen tid til å varmes opp, eller nedkjøles. Ulempen med LED-lampe er at de sjelden kommer opp i samme lysstyrke som en vanlig buelampe.
En lampes levetid estimeres av leverandøren og angis i antall timer. Leverandøren gir ofte en garanti for hvor lenge lampen minst skal holde. Går lampen i stykker før garantien utløper, byttes den ut. Garantien gjelder et visst antall timer eller år, og den verdien som først oppnås er den gjeldende.

3. Hvilken oppløsning skal projektoren ha?
HD (1280x720 720p) - Er en oppløsning som er egnet for å se på TV og innhold som ikke krever så høy oppløsning.
1280x800 WXGA - På projektorer med denne oppløsningen er det ofte mulig å justere mellom bredformat 16:10 eller 4:3, noe som gjør projektoren til en god og allsidig løsning for mange. Siden oppløsningen er i bredformat, fungerer den også bra for film- og videovisning.
Full HD (1920x1080, 1080p) - Full HD passer for alt fra å se filmer til å spille spill og holde presentasjoner.
4K (3840 x 2160 2160p) også kjent som UHD - er en strålende standard for å se filmer, spill og lignende innhold i høy oppløsning.

4. Plassering av projektoren
Når du har funnet en projektor som passer deg og dine preferanser, er det på tide å tenke på plasseringen. Zoomen på projektoren er avgjørende for hvor du bør plassere projektoren for å oppnå ønsket størrelse på bildet. Du trenger å vite projektorens kastelengde (throw distance).
Funksjoner for mer fleksible plasseringsmuligheter
Ønsker du mer fleksibilitet når du skal plassere projektoren? Med funksjonene Lens Shift, Keystone og Vertikal Keystone i en projektor, blir det enklere å plassere projektoren i rommet.
Lens Shift (Linsejustering): Finnes på noen modeller på markedet i dag. Linsejustering brukes for å flytte hele linsen i projektoren, noe som forenkler installasjon og plassering. En smart løsning når du ikke har mulighet til å plassere projektorens linse i midten av lerretet. Bildet mot lerretet tilpasses, selv om ikke projektoren er optimalt plassert.
Keystone: Dersom projektoren ikke kan stå i samme høyde som lerretet, blir bildet kjegleformet. Dette kan kompenserers elektronisk med keystone-funksjonen. Dyre modeller kan ofte også kompensere selv om projektoren står på en sidevegg. Helt perfekt bilde krever likevel at projektoren står ved lerretets midtpunkt.