Elkjøp BedriftProfesjonell eller vanlig oppvaskmaskin? Dette er forskjellen
– Profesjonelle oppvaskmaskiner har funksjoner og kvaliteter som sikrer lengre levetid og økt effektivitet sammenlignet med maskiner beregnet for husholdninger, sier Edin Korkman, fagansvarlig for Proff Hvitevarer i Elkjøp Norge.
Han opplever at stadig flere bedrifter ser verdien av maskiner som er konstruert for å tåle den daglige belastningen i travle miljøer – spesielt når kravene til hygiene er strenge.
– For bedrifter som prioriterer kvalitet og effektivitet i sine kjøkkenoperasjoner, representerer profesjonelle oppvaskmaskiner en smart og langsiktig investering, sier Korkman.
Dette må du tenke over når du velger oppvaskmaskin
Edin Korkman understreker at det slett ikke er slik at alle bedrifter automatisk har behov å investere i en profesjonell oppvaskmaskin:
– For små bedrifter med begrenset oppvask kan en standard oppvaskmaskin være mer enn tilstrekkelig. Og selv om profesjonelle maskiner er kostnadseffektive over tid ved høy bruk, er de samtidig dyrere i innkjøp. Dette er et regnestykke hver enkelt bedrift må vurdere, mener Korkman.
– For bedrifter som restauranter og helseinstitusjoner med strenge hygienekrav, er det gjerne en selvfølge at man investerer i en profesjonell maskin. For mange andre bedrifter vil det dreie seg om en totalvurdering, tilføyer Korkman.
Tips! Husk at du også kan endre innredningen på vanlige maskiner slik at de er bedre tilpasset bedriftens behov. For eksempel kan du sette inn flere kurver for å få plass til flere glass og kopper.
Forskjellen på hygiene- og desinfeksjonsprogram
Profesjonelle oppvaskmaskiner kommer med både hygiene- og desinfeksjonsprogram, men hva er egentlig forskjellen? Kort fortalt handler det om nivået av renslighet og sikkerhet programmene gir. Hygieneprogrammet fokuserer på synlig renslighet, mens desinfeksjonsprogrammet sørger for at oppvasken ikke bare er ren, men også fri for skadelige bakterier og patogener. Valget av program avhenger av de spesifikke kravene og forskriftene til serveringsstedet eller institusjonen og hva slags oppvask som rengjøres.