Hopp over navigasjonen
Kokk som damper fisk i plastboks i en Bosch accent line-ovn med dampfunksjon

Bosch accent | line

- stekeovner med dampfunksjon

Se dampovnene her

Slik bruker du dampovnene fra Bosch accent line

Med de nye Bosch accent line-stekeovnene med PerfectSteam Plus er det lettere å lage raske og sunnere måltider takket være damp. Den oppgraderte dampfunksjonen sørger for kontant temperatur og riktig damptrykk opptil 120 grader. Det gir deg kortere tilberedningstid og tar enda bedre vare på vitaminer og mineraler i maten din. I tillegg gjør den det enklere å bake sprø, luftig bakst eller få til en skikkelig saftig søndagsstek.

Les mer om dampovnene fra Bosch slik at du enkelt kan dampe næringsrike, raske måltider og få sprøtt og luftig brød.

Dette får du med en Bosch PerfecSteam Plus dampovn

  • Mulighet til å dampe maten din ved temperatur på opptil 120 °C som korter ned tilbredningstiden og holder på vitaminer og næringstoffer.
  • Added steam-funksjon som tilfører riktig mengde damp når du trenger det – perfekt når du ønsker sprøtt og luftig brød!
  • Presise resultater takket være sensorer som måler oksygennivået kontinuerlig, beregner fuktigheten i ovnen din og beregner dampmengden automatisk.
  • SteamBoost-funksjonen som gjør det mulig å tilføre individuell damp ved behov.
Laksemiddag laget i en Bosch accent line-stekeovn med dampfunksjonen Steam Function Plus

Fordel med damp – flere vitaminer og næringsstoffer

Dampede grønnsaker holder seg sprø og bevarer aroma, vitaminer og næringsstoffer. Med den oppgraderte dampfunksjonen kan du dampe ved opptil 120°C, noe som korter ned tilberedningstid og gir deg flere vitaminer og mineraler. For eksempel dampes poteter opptil 35 % raskere, mens grønne bønner og gulrøtter blir klare opptil 50 % raskere!*

Grønnsakene beholder også sin fulle, naturlige smak, slik at du kan bruke mye mindre salt når du lager mat.

Brokkoli bevarer opptil 26 % mer av næringsstoffene og opptil 8 % mer C-vitamin enn tradisjonelle tilberedningsmetoder ved en temperatur over 100 °C.** Paprika som dampes over 100 °C bevarer opptil 12 % mer vitamin C.**

*Steam Function Plus sammenlignet med 100°C damp, BSH laboratorietest **Steam Function Plus sammenlignet med matlaging i kokt vann, University of Hohenheim-test resultater 5/2022.

Den perfekte ingrediensen for perfekte resultater: damp

Finnes det noe bedre enn duften av nybakt brød – med perfekt skorpe på utsiden og luftig innside? Eller en perfekt søndagsstek, saftig på innsiden og sprø på utsiden? Det er enkelt når du bruker damp funksjonene til Bosch-ovnene.

Slik bruker du dampfunksjonene:

Oppskrift på hjemmelaget surdeigsbrød

Ingredienser til 1 brød ca. 30 skiver:

Ferskt surdeigsbrød servert på et bord med smør sett ovenfra

Surdeig:
50 g hjemmelaget surdeigsstarter eller få den fra ditt lokale bakeri

375 g rugmel (type 1150)
375 ml lunkent vann

Brøddeig:
350 g rugmel (type 1150)
300 g hvetemel (type 405 eller 550)
20 g tørket gjær
1 ss honning
250 ml lunkent vann
20 g salt

Slik gjør du:

Mat surdeigen dagen før: Bland surdeigstarteren med rugmel og vann i en bolle. La stå i 24 timer på et lunt sted.
Dagen etter: fjern 50 g av surdeigsblandingen og sparer til anent brød. Tilsett surdeigsblandingen i en bolle med de resterende brøddeigingrediensene bortsett fra saltet og elt sammen til deigen er glatt. Dekk til og la den heve i 40 minutter på et lunt sted.
Elt saltet inn i den hevede deigen, form et brød, strø litt mel på universalpannen (eller bruk bakepapir) og og legg brødet oppå. La etterheve i ca 30 minutter.
Stek brødet som angitt


La det ferdigbakte brødet avkjøles på rist

Plassering i ovn: midten
Varmluft 220 °C
Damptilførsel: 3
Baketid: 15 minutter

Deretter
Varmluft 180 °C
Baketid: 50 - 60 minutter

Du finner oppskriften i Home Connect-appen blant mange andre deilige retter du kan prøve ut.

Les mer om Bosch accent line: